Het Working Holiday Visum voor Australië: alles wat je moet weten - Backpackblog.nl (2023)

Het Working Holiday Visa is de ideale optie als je op zoek bent naar een avontuur dat bestaat uit zowel reizen als werken in dit prachtige land. Veel reizigers kiezen voor deze optie als ze voor het eerst in Australië gaan backpacken.

DitreisvisumvoorAustralië biedt backpackers de mogelijkheid om het backpacken door Down Underbetaalbaar te maken aangezien je een goed inkomen kunt verdienen. Daarbij is het een uitgelezen manier om meer te weten te komen overde Australische cultuur en de locals. Verder is het een ideale manier om andere reizigers te ontmoeten en misschien zelfs vriendschappen op te doen.

Om te mogen werken in Australië, heb je wel een werkvisum nodig. In dit artikel ga ik onder andere in op de vereisten die nodig zijn voor het verkrijgen ervan. Verder bespreek ik de optie om je visum te verlengen, oftewel het SecondWorking Holiday Visa. Sinds 2019 is het bovendien mogelijk om dat tweedejaars visum met nog een jaar te verlengen: het Third Working Holiday Visa. Ook hierover vertel ik je alles in deze gids.

Inhoudsopgave verberg

2.Het Working Holiday Visa

3.Het Second Working Holiday Visa

4.Het Third Working Holiday Visa

5.Werk vinden in Australië, waar doe je dat?

6.WWOOFing in Australië, wat is dat?

(Video) HOW I CHOOSE PLACES TO LIVE || homebase criteria #digitalnomadlife

7.Superannuation terugvragen?

(Video) 5 MEEST GEMAAKTE FOUTEN DOOR BEGINNENDE BACKPACKERS - Traveltiptuesday #9

De Backpacker Tax

Per 1 januari 2017 is de ‘Backpacker Tax’ingevoerd.Echter, de eerder voorgestelde32,5% is niet doorgegaan, men koos voor een belastingtarief van 19%. In 2018 werd deze 19% verlaagd naar 15%, voor de eerste $37.000. Voor deze nieuwe regel was de eerst verdiende$18.200 vrijgesteld van belasting.

Het Working Holiday Visa

De algemene voorwaarden voor het verkrijgen van het visum dat je nodig hebt om Down Under te mogen werken, zijn de volgende:

  • Wil je hetwerkvisum Australië aanvragenmaar ben jeouder dan 30 jaar?Je moet minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud zijn bij de aanvraag van het visum. Ben je 31 wanneer je het visum gaat ontvangenmaar 30 toen je ‘m aanvroeg? Ook dan heb je er recht op.
  • Je dient je aanvraag buiten Australië te doen.
  • Je mag niet al eerder bezitter geweest zijn van het Australische werkvisum.
  • Welke vereisten zijn er voor dereisdocumentendie je nodig hebt om het werkvisum Australië aan te vragen? Voor de aanvraag heb je een paspoort nodig dat geldig is voor de duur van je reis. Ook dient je paspoort bij de aanvraag tenminste zes maanden geldig te zijn.
  • Je bent verplicht om$5.000 op je rekening te hebben. Dit hoeft geen Australische rekening te zijn.
  • Je aanvraag dient maximaal 12 maanden op voorhand te gebeuren.
  • Met het visum kun je tot 12 maanden in Australië werken.
  • Je mag legaal werken in Australië, maar maximaal zes maanden voor dezelfde werkgever.
  • Binnen de 12 maanden mag je zo vaak als gewenst Australië verlaten en binnenkomen.
  • Je mag geen (afhankelijke) kinderen bij je hebben gedurende je verblijf in Australië.
  • Het kan zo zijn dat jeeen medisch onderzoek moet ondergaan en röntgenfoto’s moet laten maken. De uitslag kan zo’n drie tot vier weken in beslag nemen. Voor het onderzoek dien je formulier 26 en 160 mee te nemen.

Het Working Holiday Visa direct aanvragen

Als je aan de bovengenoemde vereisten voldoet, ontvang je in ruil daarvoor het Australische werkvisum subclass 417. Je vraag het werkvisum online aan via deAustralische overheid. Dit kost $495.

Goed om te weten: nadat je het visum online hebt aangevraagd, krijg je normaal gezien binnen een aantal dagen een bericht met daarin de goed- of afkeuring. Soms zelfs al op dezelfde dag. Indien goedgekeurd, dien je het visum binnen één jaar ‘activeren’. Dit heb je gedaan vanaf het moment dat je Australië binnen bent.

Het Second Working Holiday Visa

Wat nu als je langer dan één jaar in Australië wilt werken? In dat geval moet je het werkvisum voor Australië verlengen, je wilt immers gemachtigd zijn om ook in het tweede jaar Down Under te kunnen werken.

Ook voor de aanvraag van het Second Working Holiday Visa zijn verschillende voorwaarden waar je rekening mee dient te houden:

(Video) USA to Australia: What About?... Packing (Jenny's List)

  • Je hebt aan alle voorwaarden van het eerstejaars-visum voldaan (zie boven).
  • Je hebt niet meer dan één Working Holiday Visum gehad in het verleden.
  • Je hebt minimaal drie maanden (specifiek) werk verricht tijdens je eerste jaar in Australië. Dit moet betaald werk geweest zijn, waarbij je loonstrookjes kunt overleggen. In het verleden (voor 2015) was het doen van vrijwilligerswerk in Australië voldoende. Dit is nu dus niet meer zo!
  • Je kunt het visum zowel binnen als buiten Australië aanvragen. Echter, als je in Australië verblijft tijdens de aanvraag, moet je tevens in Aussie zijn om het visum goedgekeurd te krijgen.

Het Second Working Holiday Visa direct aanvragen

Overigens is het tweedejaars werkvisum, net als Working Holiday Visum voor het eerste jaar, de subclass 417. De kosten bedragen $485 en de aanvraag kun je hier regelen.

Heb je nog geen uitslag gekregen of je visumverlenging is goedgekeurd, dan gaat je huidige visum over op een ‘Bridging Visa’. Je hebt hiermee dezelfde rechten als bij het reguliere Working Holiday Visa.

Let op: met het Bridging-visum is het niet toegestaan om Australië te verlaten en terug binnen te komen.

Het Third Working Holiday Visa

Wil je voor een derde jaar in Australië gaan werken en reizen? In dit geval vraag je het Third Working Holiday Visa aan. Je hebt dan dus alhet eerste en tweedejaars werkvisum (subclass 417) gehad.

De voorwaarden voor dit visum zijn hetzelfde de hetzelfde als bij het tweedejaars werkvisum. Maar let op: om aanspraak te maken op het derdejaars visum, zal je minimaal drie maanden (specifiek) werk moeten hebben verricht tijdens je tweede jaar in Australië.

Het visum is in totaal voor 12 maanden geldig. Behalve werken heb je met dit visum tevens de mogelijkheid om tot 4 maanden in Australië te studeren. Je mag Australië in- en uitreizen zo vaak als je dat wilt.

Het Third Working Holiday Visa direct aanvragen

De kosten voor dit derderjaars visum zijn wederom $485, de aanvraag kun je doen via deze pagina.

Werk vinden in Australië, waar doe je dat?

Om als backpacker een baan te vinden in Australië heb je verschillende mogelijkheden. Aussie kent zeer veel job agencies en de baantjes voor backpackers zijn er eerder regel dan uitzondering.

Je kunt hierbij denken aan werken op een Australische boerderij (farm), in de zorg, een technische baan, het plukken van fruit, lesgeven in Australië of het werken in een Australische bar of discotheek. De opties die je hebt zijn oneindig.

Lees ook: werk vinden in Australië, hoe doe je dat?

Lees ook: een uitgebreid overzicht van verschillende baantjes die je kunt combineren met reizen in Australië.

Je hebt verschillende handige websites en uitzend- of detacheringsbureaus waar je als reiziger terechtkunt. Enkele aanraders om te raadplegen, zijn de volgende:

  • GumTree: een van de bekendste websites voor het vinden van werk onder reizigers. Iedere Australische stad heeft zijn eigen Gum Tree website. Andere bekende namen zijn Job Search en Seek.
  • Nursing and Midwifery Board: hier kun je terecht voor het vinden van een passende job in de geneeskunde.
  • Au Pair iets voor jou? Check dan People for People.
  • Interesse in de horeca, dan is Seekeen handig platform.
  • Indien je les wilt geven, dien je jezelf eerst te registreren bij het ‘Teachers Registration Board’. Ieder(e) staat/gebied heeft hiervoor zijn eigen website: South Australia, Noordelijk Territorium, Victoria, Western Australia, Queensland en Tasmanië(meer informatie over Tasmanië, vind je in dit artikel).
  • Voor het plukken van fruit, raad ik je Fruit Picking Jobs aan.
  • Natuurlijk het werken in een Australische boerderij: WWOOFing.

WWOOFing in Australië, wat is dat?

Voor een authentieke ervaring, ga werken als een WWOOFer op een boerderij (organic farm). ‘WWOOF’ staat voor ‘Willing Workers on Organic Farms’. Op deze boerderijen komen mensen van alle uithoeken uit de wereld om voor vier tot zes uur per dag ‘gratis’ overnachting, eten en drinken te kunnen krijgen.

Een unieke ervaring om bijvoorbeeld in contact te komen met locals en andere reizigers. Maar ook met dieren! Lees op de eerder vermeldewebsite van WWOOF meer over WWOOFing en meld je hier aan. Overigens hoef je geen voorkennis te hebben over het werken op een boerderij. Je kunt namelijk ook ‘eenvoudig’ werk doen als aardbeienplukken.

Lees ook: voor handige aanvullende tips over werken in Australië, zie mijn artikel dat ik eerder schreef over een Working Holiday Down Under.

Superannuation terugvragen?

Heb jij al gewerkt in Australië en wil jij je afgedragen belasting en superannuation terugvorderen? Dit kun je uiteraard zelf regelen via de Australische overheid, maar makkelijker is om het te laten doen. Dit scheelt jou werk en zoweet je zeker dat je niets misloopt 🙂 . Een organisatie die ik je kan aanraden, is Taxback.com. Op deze website kun je jezelf aanmelden én je maakt tevens kans op $1.000.

Reizen zonder te werken?

Mocht je nou gewoon door Australië willen backpacken zonder daarbij (betaald) werk te verrichten, dan kun je het land binnenkomen met een toeristenvisum dat je van tevoren eenvoudig kunt regelen. Dit kun je doen via de Australische overheid, maar je kunt het Australische toeristenvisum ook aanvragen via Nederlandse partij zoals Visumbuitenland.nl.

FAQs

Wat moet je regelen als je naar Australië gaat? ›

Reisdocumenten & visa
  • Als u naar Australië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. ...
  • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. ...
  • Nederlandse reizigers hebben een visum nodig om Australië in te reizen.

Hoe lang duurt aanvraag Working Holiday visum Australië? ›

Working Holiday visa hebben een vrij lange levertijd, doorgaans duurt het minimaal enkele weken voordat een aanvraag wordt goedgekeurd. Ook zijn de kosten vrij hoog, deze bedragen namelijk AUD 485, omgerekend ongeveer € 310,00 per persoon.

Hoe lang van te voren visum aanvragen Australië? ›

De Australische overheid raadt aan om uw visum al aan te vragen voordat u uw reis boekt. Dat kan al een jaar voordat u in Australië arriveert. U kunt pas inchecken nadat uw visum is toegekend.

Wat kost toeristenvisum Australië? ›

Samenvatting visum Australië
ReisdoelToerisme en/of zaken
VerblijfMaximaal 3 maanden per bezoek
LevertijdNormaal: gemiddeld 5 dagen Spoed: met 95% kans binnen 60 minuten
Kosten€ 14,95 per visum
AanvraagAlleen online: nu aanvragen
1 more row

Wat mag wel en niet mee naar Australië? ›

Ook de invoer van drugs, steroïden, vuurwapens, beschermde dieren en producten als kaviaar, schelpen en ivoor is ten strengste verboden. Wanneer u niet zeker bent van iets in je bagage, geef de goederen dan aan en vraag het aan een beambte van de Australische douane.

Hoeveel geld heb je nodig om naar Australië te gaan? ›

Houd er dan rekening mee dat de Australische overheid van je eist dat je minimaal 5000 dollar op je rekening hebt (grofweg 3000 euro). Hier kan om worden gevraagd zodra je het land binnen komt.

Hoe lang mag je werken in Australië? ›

Na goedkeuring van het visum moet je binnen 1 jaar in Australië zijn. Het visum geeft je het recht om één jaar lang te werken en reizen in Australië. Je mag echter maar 6 maanden voor één werkgever werken, daarna moet je opzoek naar een andere werkgever.

Is visum nl betrouwbaar? ›

De betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening van VisumBuitenland.nl wordt tevens gewaarborgd door het TrustedShops keurmerk. Deze certificering wordt alleen verleend aan organisaties die een uitgebreide auditprocedure hebben doorstaan en hebben aangetoond aan alle wet- en regelgeving te voldoen.

Hoeveel kost een Australisch paspoort? ›

Consulaire tarieven 2022
Paspoort en identiteitskaartEUR
Paspoort minderjarige€ 126,10
Zakenpaspoort€ 144,60
Zakenpaspoort minderjarige€ 126,10
ID-kaart meerderjarige€ 143,45
6 more rows

Welke visa voor Australië? ›

Om als toerist te kunnen reizen naar Australië, heb je een toeristenvisum nodig. Met de Nederlandse nationaliteit kom je in aanmerking voor een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) genoemd. Een ETA is één jaar geldig.

Kan ik in Australië gaan wonen? ›

Wil je verhuizen naar Australië, er wonen en werken? Dan heb je een verblijfsvergunning voor Australië nodig. Met het Skilled Migrant visum mag je wonen en werken in Australië. Deze visumcategorie is ingericht om mensen te werven die een bijdrage kunnen leveren aan de Australische economie.

Waar visum Australië aanvragen? ›

Wanneer u in 2020 of 2021 naar Australië reist, dient u over een visum voor Australië te beschikken. U kunt via E-visums.nl eenvoudig in het Nederlands een e-visum voor Australië aanvragen. Wij kunnen een toeristenvisum, een zakenvisum of een werkvisum voor Australië voor u verzorgen.

Heb je een visum nodig voor Nieuw Zeeland? ›

Alle reizigers die per vliegtuig of cruiseschip naar Nieuw-Zeeland reizen hebben een visum nodig. Alleen reizigers met een Nieuw-Zeelands of Australisch paspoort worden uitgezonderd. Online een NZeTA aanvragen is de goedkoopste, snelste en eenvoudigste manier om aan de visumplicht te voldoen.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Australië? ›

Voor Australië zijn standaard geen vaccinaties verplicht. Een vaccinatie tegen gele koorts kan in sommige gevallen wel verplicht zijn als je uit een land komt waar gele koorts voorkomt. Vraag na op het spreekuur voor welke landen dit geldt.

Hoe veilig is Australië? ›

Australië is een relatief veilig land. Wel moet je de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen nemen. Ga dus niet pronken met dure sieraden of kostbare filmapparatuur en laat geen spullen zichtbaar in de auto achter.

Welk stopcontact in Australië? ›

In Australië maken ze gebruik van stopcontact type I. De daarbij behorende stekker heeft drie pinnen die in een driehoek geplaatst zijn en is geaard. Hierdoor zijn ook alle reisadapters geaard en kun je dus met een gerust hart al je apparaten veilig gebruiken.

Hoeveel geld nodig voor 2 maanden Australië? ›

Totale kosten Australië: hoe duur is Australië?
CategorieTotale kosten per persoon in €Dagbudget per persoon in €
Eten en drinken€450,85€6,53
Excursies en bezienswaardigheden€755€10,94
Overige kosten Australië€106,07€1,54
Totale budget Australië€4.948,62€71,72
5 more rows
14 Sept 2019

Hoeveel geld nodig voor 3 maanden Australië? ›

Maak je een rondreis van drie weken door Australië, houd dan rekening met een budget van ongeveer €1575 euro per persoon. Dit budget is gebaseerd op de gemiddelde uitgaven van een backpacker en is exclusief vluchten. Let op, het kan altijd goedkoper of duurder.

Hoe duur is een maand backpacken in Australië? ›

Kosten backpacken Australië: conclusie
Per maandPer dag
Eten & drinken€465€15
Vervoer€579,90€18,70
Tours & activiteiten€391,50€12,65
Totaal€1.811,40€58,85
1 more row
19 Oct 2021

Wat kost een gemiddeld huis in Australië? ›

In Sydney kost een woning gemiddeld ruim 1,1 miljoen Australische dollar, zo'n 800.000 euro; een stijging van 500 procent in twintig jaar. In Melbourne was de stijging in die periode zelfs 600 procent. Een steeds grotere groep Australiërs is hierdoor somber over de toekomst.

Welke beroepen tekort Nieuw-Zeeland? ›

Naast werken in de ICT, zijn er ook in andere technische beroepen grote tekorten. Zo heeft Nieuw-Zeeland onder andere een groot tekort aan bouwvakkers. Het is dan ook niet lastig om in dit land een baan in de bouw te vinden.

Hoe is het om te leven in Australië? ›

De bewoners hebben een 'easy going' mentaliteit en zijn daarom makkelijk in de omgang. Australiërs zijn open, sociale en belangstellende mensen. Als buitenlander kom je makkelijk in contact met de plaatselijke bevolking, dit is een groot voordeel ten opzichte van landen waar de bevolking iets meer gesloten is.

Hoe duur is een ESTA aanvraag? ›

De kosten van een ESTA voor Amerika bedragen € 44,95 per persoon. Na het invullen van het ESTA formulier kunt u betalen met iDeal, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express of PayPal. Er worden géén transactiekosten in rekening gebracht, ongeacht welke betaalmethode u kiest.

Hoe snel ESTA binnen? ›

Uw ESTA-aanvraag wordt altijd binnen 3 dagen gekeurd. Heeft u met spoed een ESTA nodig? Kies dan in het aanvraagformulier voor een spoedlevering. De aanvraag wordt dan gemiddeld al na 60 minuten gekeurd.

Wat moet je doen om een visum aan te vragen? ›

Een visum voor Nederland vraagt u aan bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in het land waar u woont. Aanvragen bij een ambassade van een ander Schengenland waar Nederland door vertegenwoordigd wordt in het land waar u woont, kan ook.

Kun je met een strafblad naar Australië? ›

Om een geldig visum voor Australie te bemachtigen, moet behalve aan de standaardvoorwaarden nog aan andere voorwaarden worden voldaan. Heeft men bijvoorbeeld een strafblad, dan is men bij het invullen van het aanvraagformulier voor het ETA-visum Australie verplicht melding te maken van de strafbare feiten.

Hoe lang moet paspoort geldig zijn Australië? ›

Dat geldt ook voor minderjarige kinderen. Uw paspoort moet nog ten minste 3 maanden geldig zijn op het moment dat u aankomt in Australië. Bij het aanvragen van het visum Australië moet u uw paspoortnummer invullen. Dit paspoortnummer komt ook op het visum te staan.

Wie moet een toeristenvisum voor Australië eVisitor hebben? ›

Toeristen met de nationaliteit van een land in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland voldoen in de meeste gevallen aan de voorwaarden van het eVisitor visum. Met dit toeristenvisum kan een onbeperkt aantal reizen naar Australië worden gemaakt.

Is het leven in Australië duur? ›

Is Australië een duur of goedkoop land? De kosten van het leven in Australië zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Verse groenten en fruit zijn prijzig, omdat die naar Australië geïmporteerd moeten worden. Het eten in restaurants en cafés is daarentegen weer goedkoper dan in Nederland.

Waarom zou je naar Australië emigreren? ›

Australië is een van de weinige landen die een westerse manier van leven heeft buiten Europa en Amerika. De banenmarkt is er heel aantrekkelijk en er werken mensen in alle verschillende sectoren. De werkeloosheid is er veel lager dan in de meeste andere landen en het heeft een van de hoogste salarissen van de wereld.

Waarom wonen er veel Nederlanders in Australië? ›

In een door de Tweede Wereldoorlog verwoest land met volop werkloosheid en woningnood zal de gedachte al snel zijn: waarom niet? Tussen 1947 en 1961 vertrekken dan ook 126.000 Nederlanders naar Australië om daar een nieuw leven op te bouwen. Verleid door posters, films en informatieavonden wagen ze de gok.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Australië? ›

Voor Australië zijn standaard geen vaccinaties verplicht. Een vaccinatie tegen gele koorts kan in sommige gevallen wel verplicht zijn als je uit een land komt waar gele koorts voorkomt. Vraag na op het spreekuur voor welke landen dit geldt.

Welk visum heb ik nodig voor Australië? ›

Heb ik een visum nodig voor Australië? Om als toerist te kunnen reizen naar Australië, heb je een toeristenvisum nodig. Met de Nederlandse nationaliteit kom je in aanmerking voor een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) genoemd. Een ETA is één jaar geldig.

Waar visum Australië aanvragen? ›

Wanneer u in 2020 of 2021 naar Australië reist, dient u over een visum voor Australië te beschikken. U kunt via E-visums.nl eenvoudig in het Nederlands een e-visum voor Australië aanvragen. Wij kunnen een toeristenvisum, een zakenvisum of een werkvisum voor Australië voor u verzorgen.

Is het leven in Australië duur? ›

Is Australië een duur of goedkoop land? De kosten van het leven in Australië zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Verse groenten en fruit zijn prijzig, omdat die naar Australië geïmporteerd moeten worden. Het eten in restaurants en cafés is daarentegen weer goedkoper dan in Nederland.

Hoe vaak gele koorts vaccinatie? ›

Hoe bescherm ik mezelf tegen gele koorts? Vaccinatie bestaat uit één prik en geeft na tien dagen goede bescherming. Deze bescherming is in principe levenslang. Voor bepaalde mensen met specifieke medische achtergrond geldt de levenslange bescherming echter niet.

Hoe gevaarlijk is gele koorts? ›

De infectie verloopt meestal zonder klachten: ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet raken wordt ziek. De klachten kunnen erg verschillen, van milde griep tot hoge koorts met bloedingen. Over het algemeen overlijdt ruim 1 op de 10 patiënten aan gele koorts. Er bestaat geen medicijn tegen gele koorts.

Wat is Japanse encefalitis? ›

Japanse encefalitis (JE) is een muggenoverdraagbare virusinfectie, die in Azië een groot volksgezondheidsprobleem vormt. Het is een flavivirus behorende tot de familie van de Flaviviridae.

Wat kost een gemiddeld huis in Australië? ›

De prijzen van woningen in Australië variëren aanzienlijk van plek tot plek. In Sydney betaal je voor een woning met twee slaapkamers tussen de 470.000 en 600.000 Australische dollar. In Melbourne zou je voor hetzelfde stulpje 100.000 tot 200.000 dollar minder betalen.

Is emigreren naar Australië moeilijk? ›

Hoe 'easy going' en vriendelijk de Ozzies ook zijn, emigreren naar Australië is een stuk lastiger. Er worden een stuk minder visa vrijgegeven, dan er vraag naar is. Je hebt een visum nodig om te kunnen wonen en werken. Van deze visa bestaan meer dan honderd verschillende soorten!

Kun je met een strafblad naar Australië? ›

Om een geldig visum voor Australie te bemachtigen, moet behalve aan de standaardvoorwaarden nog aan andere voorwaarden worden voldaan. Heeft men bijvoorbeeld een strafblad, dan is men bij het invullen van het aanvraagformulier voor het ETA-visum Australie verplicht melding te maken van de strafbare feiten.

Is visum nl betrouwbaar? ›

De betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening van VisumBuitenland.nl wordt tevens gewaarborgd door het TrustedShops keurmerk. Deze certificering wordt alleen verleend aan organisaties die een uitgebreide auditprocedure hebben doorstaan en hebben aangetoond aan alle wet- en regelgeving te voldoen.

Kan je zomaar emigreren naar Australië? ›

Wil je verhuizen naar Australië, er wonen en werken? Dan heb je een verblijfsvergunning voor Australië nodig. Met het Skilled Migrant visum mag je wonen en werken in Australië. Deze visumcategorie is ingericht om mensen te werven die een bijdrage kunnen leveren aan de Australische economie.

Hoeveel geld nodig voor 3 maanden Australië? ›

Maak je een rondreis van drie weken door Australië, houd dan rekening met een budget van ongeveer €1575 euro per persoon. Dit budget is gebaseerd op de gemiddelde uitgaven van een backpacker en is exclusief vluchten. Let op, het kan altijd goedkoper of duurder.

Wat zijn de lonen in Australië? ›

Het gemiddelde salaris in Australië is A$ 5,019 (€ 3.207). Het bedrag in euro's schuift natuurlijk wel met de koers. In Nederland is het gemiddelde inkomen zo'n € 2.611. In Australië ligt dit dus een stuk hoger.

Hoeveel geld nodig voor 2 maanden Australië? ›

Totale kosten Australië: hoe duur is Australië?
CategorieTotale kosten per persoon in €Dagbudget per persoon in €
Eten en drinken€450,85€6,53
Excursies en bezienswaardigheden€755€10,94
Overige kosten Australië€106,07€1,54
Totale budget Australië€4.948,62€71,72
5 more rows
14 Sept 2019

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated: 03/17/2023

Views: 6345

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.